Comunicat de presă

🔴Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul corona virus, polițiștii Inspectoratului de Politie Județean Mehedinți cu suportul Jandarmeriei, Poliției Locale, a Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și reprezentanți de la Protecția Consumatorului au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost verificate aproximativ 200 de persoane și peste 60 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 37 sancțiuni contravenționale, dintre care 25 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de peste 10.000 lei. De asemenea, au fost verificate peste 15 de mijloace transport în comun.

🔴Jandarmii au făcut verificări privind respectarea măsurilor în contextul infecției cu COVID-19 la restaurante (10), parcuri (6), gări (3), vânzători ambulanți (5). Au fost aplicate 8 avertismente la Lg.55/2020.

🔴Pompierii mehedințeni au continuat acțiunile pe linia prevenirii și combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2. Astfel, specialiștii Inspecției de Prevenire au efectuat 11 verificări și 2 controale la: 6 spații comerciale, 5 stații PECO și 2 operatori economici. În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate două avertismente pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție (Covid-19). Totodată, pompierii au urmărit și dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor la obiectivele controlate. De asemenea, echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a efectuat 3 misiuni pentru decontaminarea a 4 ambulanțe SAJ.

🔴Poliția Locală a făcut verificări la 103 de persoane din 66 de locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

🔴Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică, astăzi, 9 octombrie 2020, este următoarea:
– 247 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,
– 1522 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (15 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care:
– 68 persoane internate, din care 11 persoane internate la sectia ATI
– 68 persoane izolare la domiciliu asimptomatice,
– 80 persoane decedate.