Comunicat de presă

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul corona virus, polițiștii Inspectoratului de Politie Județean Mehedinți cu suportul Jandarmeriei, Poliției Locale, a Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și  reprezentanți de la Protecția Consumatorului au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost verificate aproximativ 500 de persoane și peste 40 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 58 sancțiuni contravenționale, dintre care 17au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de peste 12.000 lei. De asemenea, au fost verificate peste 20 de mijloace transport în comun.

Jandarmii au făcut verificări privind respectarea măsurilor în contextul infecției cu COVID-19 la restaurante (9), parcuri (4), gări (2), vânzători (5). Au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale la Lg.61/1991 republicată în valoare de 5.600 lei și 15 sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020.

Pompierii mehedințeni au continuat acțiunile pe linia prevenirii și combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2. În cursul zilei de luni, 05 octombrie a.c., specialiștii Inspecției de Prevenire au desfășurat două acțiuni de control, fiind vizate o unitate de turism și o unitate de alimentație publică. În urma verificărilor efectuate, a fost aplicată o amendă, în cuantum de 500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție (Covid-19). Totodată,  pompierii au urmărit și dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor la aceste obiective. De asemenea, trei echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au efectuat 7 misiuni, dintre care 5 pentru decontaminarea a 9 ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a autospecialei de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar alte două pentru preluarea și transportul unor persoane care au intrat în carantină la domiciliu.

Poliția  Locală a  făcut verificări la 77 de  persoane din 51 de  locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport, în urma cărora a fost sancționată 1 persoana cu avertisment în conformitate cu prevederile Legii 55/2020. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică, astăzi, 6 octombrie 2020, este următoarea:

–       188 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,

–       1462 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (6 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care:

–       61 persoane internate, din care 10 persoane internate la sectia ATI

–       69 persoane izolare la domiciliu asimptomatice,

–       79 persoane decedate.

În ultimele 24 ore a fost înregistrat un deces la o persoană de sex F, vârsta 63 ani. Persoana a fost confirmată cu COVID-19 și internată în data de 25.09.2020. În data de 04.10.2020 este declarat decesul. Comorbidități: diabet zaharat tip II, limfom Hodgkin, pleurezie parapneumonică.