Comunicat de presă

🔵Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul corona virus, polițiștii Inspectoratului de Politie Județean Mehedinți cu suportul Jandarmeriei, Poliției Locale, a Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și reprezentanți de la Protecția Consumatorului au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost verificate aproximativ 170 de persoane și peste 45 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 69 sancțiuni contravenționale, dintre care 58 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de peste 2.000 lei. De asemenea, au fost verificate peste 25 de mijloace transport în comun.

🔵În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Drobeta” al județului Mehedinți a efectuat patru misiuni de decontaminare a unor ambulanțe SMURD și SAJ.

🔵Poliția Locală a făcut verificări la 88 de persoane din 57 de locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

🔵Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică, astăzi, 5 octombrie 2020, este următoarea:
– 179 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,
– 1456 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (7 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care:
– 59 persoane internate, din care 8 persoane internate la sectia ATI
– 68 persoane izolare la domiciliu asimptomatice,
– 78 persoane decedate.
În ultimele 24 ore a fost înregistrat un deces la o persoană de sex M, vârsta 80 ani. Persoana a fost confirmată cu COVID-19 și internată în data de 24.09.2020. În data de 04.10.2020 este declarat decesul. Comorbidități: hipertensiune arterial, insuficiență renală cronică, demență vasculară, cardiopatie hipertensivă.