Comunicat de presă

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul corona virus, polițiștii Inspectoratului de Politie Județean Mehedinți cu suportul Jandarmeriei, Poliției Locale, a Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și reprezentanți de la Protecția Consumatorului au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost verificate aproximativ 200 persoane și peste 30 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor.
În urma activităților desfășurate au fost aplicate 25 sancțiuni contravenționale, dintre care 15 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de peste 5.000 lei. De asemenea, au fost verificate peste 25 mijloace de transport în comun.

În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, pompierii mehedințeni au efectuat 21 de misiuni. Specialiștii Inspecției de Prevenire au desfășurat actiuni la două unități de turism, unde au fost aplicate două avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (COVID). Echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară a executat 13 misiuni pentru decontaminarea a 13 ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a autospecialei de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar alte trei echipaje operative din cadrul Detașamentului Dr. Tr. Severin au desfășurat șase misiuni pentru preluarea și transportul unor persoane care au intrat în carantină la domiciliu sau au necesitat îngrijiri medicale.

Poliția Locală a făcut verificări la 93 de persoane din 64 de locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică, astăzi, 3 octombrie 2020, este următoarea:
– 191 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,
– 1444 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (8 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care:
– 61 persoane internate, din care 8 persoane internate la sectia ATI
– 65 persoane izolare la domiciliu asimptomatice,
– 76 persoane decedate.

În ultimele 24 ore a fost înregistrat un deces la o persoană de sex F, vârsta 83 ani. Persoana a fost confirmată cu COVID-19 și internată în data de 24.09.2020. În data de 02.10.2020 este declarat decesul. Pacienta prezenta mai multe afecțiuni cronice: hipertensiune arterială grad III, diabet zaharat tip II, glaucom cu unghi deschis, sechele fractura col femural, hemiartroplastie, demență, lacunism cerebral.