Comunicat de presă

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.

Jandarmii au făcut verificări privind respectarea măsurilor în contextul infecției cu COVID-19 la restaurante (10), parcuri (6), gări (3). A fost aplicată o sancțiune contravențională la Lg.61/1991 republicată, în valoare de 200 lei.

În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, pompierii mehedințeni au efectuat 5 misiuni. Echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară a executat 3 misiuni pentru decontaminarea a 3 ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a autospecialei pentru transport personal și victime multiple (A.T.P.V.M), iar alte două echipaje operative din cadrul Detașamentului Dr. Tr. Severin au desfășurat două misiuni pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale sau au fost plasate în carantină la domiciliu.

Poliția  Locală a  făcut verificări la 154 de  persoane din 107 de  locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică, astăzi, 29 septembrie 2020, este următoarea:

–       258 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,

–       1422 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (5 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care:

–       69 persoane internate, din care 10 persoane internate la sectia ATI

–       88 persoane izolare la domiciliu asimptomatice,

–       72 persoane decedate.

În ultimele 24 ore, a fost înregistrat un deces la o persoană de sex M, vârsta 71 ani. Persoana a fost confirmată cu COVID-19 și internată în data de 16.09.2020 la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin. În data de 29.09.2020 este declarat decesul. Pacientul prezenta afecțiuni cronice: diabet zaharat tip II, fibrilație atrială.