Comunicat de presă

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.

Astfel, în ultimele 24 de ore, polițiștii mehedințeni au verificat aproximativ 500 persoane și peste 50 de  societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităților de desfășurate au fost aplicate 43 sancțiuni contravenționale dintre care 21 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de peste 8.000 lei.

Jandarmii au făcut verificări privind respectarea măsurilor în contextul infecției cu COVID-19 la restaurante (8), parcuri (5), vânzători/comercianți (3), gări (5), mijloace de transport (12). Au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale la Lg.61/1991 republicată, în valoare de 400 lei.

În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, pompierii mehedințeni au efectuat cinci misiuni. Echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară a executat 5 misiuni pentru decontaminarea a 6 ambulanțe SMURD și SAJ.

Poliția  Locală a  făcut verificări la 72 de  persoane din 49 de  locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică, astăzi, 28 septembrie 2020, este următoarea:

–        249 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,

–        1417 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (un caz de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care:

–        72 persoane internate, din care 11 persoane internate la sectia ATI

–        89 persoane izolare la domiciliu asimptomatice,

–        71 persoane decedate.