Comunicat de presă

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.

Cadrele ISU Mehedinți au continuat verificările pe linia prevenirii și combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2 și au desfășurat 16 acțiuni la 39 secții de votare. În urma verificărilor efectuate, nu au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție (Covid-19), însă pompierii au urmărit și dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor la obiectivele controlate. De asemenea, echipajele operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au efectuat 6 misiuni, dintre care 4 pentru decontaminarea a 5 ambulanțe SMURD și SAJ, iar două pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale.

Poliția  Locală a  făcut verificări la 104 de  persoane din 64 de  locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică, astăzi, 25 septembrie 2020, este următoarea:

–        197 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,

–        1396 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (39 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care:

–        58 persoane internate, din care 9 persoane internate la sectia ATI

–        66 persoane izolare la domiciliu asimptomatice,

–        71 persoane decedate. În ultimele 24 ore au fost înregistrate un deces la o persoană de sex M , vârsta 73 ani. Persoana a fost confirmată cu COVID-19 și internată în data de 02.09.2020 la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin. În data de 03.09.2020 pacientul este transferat la Spitalul Victor Babeș Timișoara. În data de 18.09.2020 este declarat decesul (comorbidități: hipertensiune arterială esentială stadiul II, risc cardiovascular foarte înalt, adenom de prostate, chist lob tiroidian).