COMUNICAT DE PRESĂ

■ În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 410 persoane se află în carantină (din care 45 persoane au intrat în carantină și 41 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 1.547 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 118 persoane au intrat în autoizolare la domiciliu și 556 persoane au ieșit din autoizolarea la domiciliu în ultimele 24 ore)

■ Polițiștii mehedințeni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul Mehedinți cu persoane care revin din afara granițelor țării.

■ În ultimele 24 de ore, 440 de polițiști mehedințeni au desfășurat peste 570 misiuni specifice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID 19. Astfel, a fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare la domiciliu in cazul a peste 1250 persoane și 19 agenți economici au fost verificați cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență. În cadrul acțiunilor, polițiștii au aplicat 52 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 220.000 lei. Polițiștii au depistat un bărbat de 48 de ani, care nu a respectat măsură izolării la domiciliu. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 20.000 lei și a fost plasat în carantină instituționalizată.

■ 58  de patrule mixte ale Jandarmeriei cu Poliția au verificat 169 persoane aflate în izolare la domiciliu în 17 localități, iar 42 de jandarmi au constituit echipaje pentru însoțirea persoanelor către locațiile de carantină, menținerea ordinii publice la 12 locații de carantină. S-au aplicat 9 sancțiuni în valoare de 15.000 lei. În cadrul misiunilor au participat și 6 patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

■ Pompierii mehedințeni au desfășurat 12 misiuni, 7 dintre acestea constând în efectuarea unor acțiuni de decontaminare, iar alte 5 pentru asigurarea transportului unor persoane, care au părăsit zona de izolare, au intrat în carantină sau au încheiat perioada de carantinare, în județele Caraș-Severin și Vâlcea, și au fost transportate în localitățile de domiciliu. Echipajul de Cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a efectuat cinci misiuni de decontaminare a autospecialelor proprii de transport, asigurând, totodată,  decontaminarea unei autospeciale aparținând Inspectoratului de Jandarmi Județean și a unei ambulanțe din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean.

■ Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 283 de locații, unde se află 292 persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 11 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 3 echipaje de circulație rutieră. Au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea măsurilor impuse de Ordonanța Militară nr. 3/ 2020, în valoare de 30.000 lei.

■ Prefectul Cristinel Pavel face apel către cetățeni să respecte întocmai recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile Ordonanțelor Militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.
Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.