Comunicat de presă

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.

Astfel, în ultimele 24 de ore, polițiștii mehedințeni au verificat aproximativ 160 persoane și peste 35 de  societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităților de desfășurate au fost aplicate 40 sancțiuni contravenționale dintre care 20 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de peste 6.500 lei.

Poliția  Locală a  făcut verificări la 70 de  persoane din 45 de  locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport, în urma cărora au fost sancționate 4 persoane în conformitate cu prevederile Legii 55/2020, cuantumul total al  amenzilor fiind de 500 lei. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică, astăzi, 22 septembrie 2020, este următoarea:

–        208 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,

–        1346 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (10 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care:

–        60 persoane internate, din care 9 persoane internate la sectia ATI

–        63 persoane izolare la domiciliu asimptomatice,

–        69 persoane decedate.