Comunicat de presă

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.

Astfel, în ultimele 24 de ore, polițiștii mehedințeni au verificat aproximativ 300 persoane și peste 35 de  societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităților de desfășurate au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale dintre care 8 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de peste 5.000 lei.

Cadrele ISU Mehedinți au continuat verificările pe linia prevenirii și combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2, desfășurând o acțiune la o unitate de alimentație publică. În urma verificărilor efectuate, nu au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție (Covid-19), însă pompierii au urmărit și dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor la obiectivul controlat. De asemenea, echipajele operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au efectuat 16 misiuni, dintre care 14 pentru decontaminarea a 19 ambulanțe SMURD și SAJ, iar două pentru preluarea și transportul unor persoane care au intrat în izolare la domiciliu sau au necesitat îngrijiri medicale.

Poliția  Locală a  făcut verificări la 248 de  persoane din 78 de  locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport, în urma cărora au fost sancționate cu avertisment 4 persoane în conformitate cu prevederile Legii 55/2020. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 12 echipaje de poliție locală, dintre care 10 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică, astăzi, 15 septembrie 2020, este următoarea:

–        317 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,

–        1265 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (10 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care:

–        55 persoane internate, din care 10 persoane internate la sectia ATI

–        63 persoane izolare la domiciliu asimptomatice,

–        68 persoane decedate.

În ultimele 24 ore au fost înregistrate un deces la o persoană de sex M, vârsta 52 ani. Persoana a fost confirmată cu COVID-19 și internată în data de 14.09.2020. În data de 14.09.2020 este declarat decesul (comorbidități: hipertensiune arterială grad II, bronșită cronică obstructivă).