Comunicat de presă

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.

Cadrele ISU Mehedinți au continuat verificările pe linia prevenirii și combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2, desfășurând patru acțiuni la trei unități de învățământ și o instituție. În urma verificărilor efectuate, nu au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție (Covid-19), însă pompierii au urmărit și dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor la aceste obiective. De asemenea, echipajele operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au efectuat 11 misiuni, dintre care 9 pentru decontaminarea a 15 ambulanțe SMURD și SAJ, iar două pentru preluarea și transportul unor persoane care au intrat în izolare la domiciliu.

Poliția  Locală a  făcut verificări la 228  de  persoane din 62 de  locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport, în urma cărora au fost sancționate cu avertisment 5 persoane  în conformitate cu prevederile Legii 55/2020. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică, astăzi, 12 septembrie 2020, este următoarea:

–        306 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,

–        1234 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (12 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care:

–        66 persoane internate, din care 10 persoane internate la sectia ATI

–        60 persoane izolare la domiciliu asimptomatice,

–        67 persoane decedate.

În ultimele 24 ore au fost înregistrate un deces la o persoană de sex F , vârsta 65 ani. Persoana a fost confirmată cu COVID-19 și internată în data de 10.08.2020. În data de 11.09.2020 este declarat decesul (comorbidități: hipertensiune arterială grad II, obezitate grad II, coxartroza si gonartroza bilateral, HDS exteriorizat prin hematemeza remis, TVP membru inferior drept).