Comunicat de presă

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.

Astfel, în ultimele 24 de ore, polițiștii mehedințeni au verificat aproximativ 350 persoane și peste 30 de  societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităților de desfășurate au fost aplicate 41 sancțiuni contravenționale dintre care 18 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de peste 6.000 lei.

Cadrele ISU Mehedinți au continuat verificările pe linia prevenirii și combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2, desfășurând acțiuni la șase unități de învățământ. În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate două avertismente pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție (Covid-19), pompierii urmărind, totodată, și dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor la aceste obiective. De asemenea, echipajele operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au efectuat 11 misiuni, dintre care 10 pentru decontaminarea a 13 ambulanțe SMURD și SAJ, iar una pentru preluarea și transportul a două persoane care au intrat în izolare la domiciliu.

Poliția  Locală a  făcut verificări la 226  de  persoane din 56 de  locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport, în urma cărora au fost sancționate cu avertisment 6 persoane  în conformitate cu prevederile Legii 55/2020. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică, astăzi, 10 septembrie 2020, este următoarea:

–        302 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,

–        1229 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (8 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care:

–        69 persoane internate, din care 11 persoane internate la sectia ATI

–        56 persoane izolare la domiciliu asimptomatice,

–        65 persoane decedate.

În ultimele 24 ore au fost înregistrate două decese.  Primul deces a fost înregistrat la o persoană de sex F, vârsta 63 ani. Persoana a fost confirmată cu COVID-19 și internată în data de 29.08.2020. În data de 09.09.2020 este declarat decesul (comorbidități: diabet zaharat tip II, obezitate, hipertensiune arterială grad II, insuficiență renală acută). Cel de al doilea deces a fost înregistrat la o persoană de sex M, vârsta 70 ani. Persoana a fost confirmată cu COVID-19 și internată în data de 10.08.2020. În data de 09.09.2020 este declarat decesul – fără comorbidități.