COMUNICAT DE PRESĂ

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.

Astfel, în ultimele 24 de ore, polițiștii mehedințeni au verificat aproximativ 490 persoane și 90 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităților de verificare au fost aplicate 63 sancțiuni contravenționale, dintre care 61 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de 21.860 lei.
Jandarmii au efectuat misiuni de verificare privind respectarea măsurilor în contextul infecției cu COVID-19 în mai multe locații, respectiv restaurante, parcuri, biserici, gări/autogări, vânzători ambulanți.

Poliția Locală a făcut verificări la 198 de persoane din 123 de locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea a desfășurat măsuri de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport, în urma cărora au fost sancționate cu avertisment 3 persoane în conformitate cu prevederile Legii 55/2020. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică, astăzi, 9 august 2020, este următoarea:
– 347 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,
– 882 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (13 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care:
– 130 persoane internate, din care 11 persoane internate la sectia ATI
– 92 persoane izolare la domiciliu asimptomatice,
– 41 persoane decedate.