COMUNICAT DE PRESĂ

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.

Astfel, în ultimele 24 de ore, polițiștii mehedințeni au verificat aproximativ 510 persoane și 70 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităților de verificare au fost aplicate 26 sancțiuni contravenționale, dintre care 24 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de 4000 lei.

Jandarmii au efectuat misiuni de verificare privind respectarea măsurilor în contextul infecției cu COVID-19 în mai multe locații, respectiv restaurante, parcuri, biserici, gări/autogări, vânzători ambulanți.

Cadrele ISU Mehedinți au continuat verificările pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 și au desfășurat trei acțiuni, fiind vizate 10 obiective, dintre care: o piață, patru piscine și cinci terase. În urma verificărilor, au fost aplicate patru avertismente pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție (Covid-19), pompierii urmărind, totodată, și dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor. De asemenea, echipajele operative din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au asigurat 16 misiuni, dintre care 11 pentru decontaminarea a 24 de ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a autospecialei de transport personal și victime multiple ( ATPVM), iar alte cinci pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale sau au fost plasate în carantină la domiciliu.

Poliția Locală a verificat la 268 de persoane din 183 de locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea a desfășurat măsuri de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport, în urma cărora au fost sancționate cu avertisment 4 persoane în conformitate cu prevederile Legii 55/2020. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică, astăzi, 7 august 2020, este următoarea:
420 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,
– 854 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (19 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care:
– 123 persoane internate, din care 12 persoane internate la sectia ATI
– 96 persoane izolare la domiciliu asimptomatice,
– 39 persoane decedate.
În ultimele 24 ore a fost înregistrat un deces, la o persoană de sex M, vârsta 46 ani. Persoana a fost confirmată cu COVID-19 în data de 31.07.2020 și internată în data de 03.08.2020. În data de 07.08.2020 este declarat decesul (comorbidități: hipertensiune arterial, tahicardie sinusală, maling).