COMUNICAT DE PRESĂ

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.

Astfel, în ultimele 24 de ore, polițiștii mehedințeni au verificat aproximativ 580 persoane și 60 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităților de verificare au fost aplicate 32 sancțiuni contravenționale, dintre care 31 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de 2.000 lei.

Cadrele ISU Mehedinți au continuat verificările pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 și au desfășurat două acțiuni, fiind vizate 7 obiective, dintre care: o piață și șase terase. În urma verificărilor, au fost aplicate patru avertismente pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție (Covid-19), pompierii urmărind, totodată, și dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor. De asemenea, echipajele operative din cadrul Detașamentului Dr. Tr. Severin au asigurat 14 misiuni, dintre care 10 pentru decontaminarea a 24 de ambulanțe SMURD și SAJ, iar patru pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale.

Poliția locală a făcut verificări la 388 de persoane din 307 de locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea, a executat măsuri de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică astăzi, 6 august 2020, în județul Mehedinți, este următoarea:
– 470 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,
– 835 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (13 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care:
– 123 persoane internate, din care 12 persoane internate la sectia ATI
– 111 persoane izolare la domiciliu asimptomatice,
– 38 persoane decedate.