COMUNICAT DE PRESĂ

Forțele de ordine au continuat desfășurarea de activități în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă. Astfel, în ultimele 24 de ore, polițiștii mehedințeni au verificat peste 810 persoane și aproximativ 90 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităților de verificare au fost aplicate 46 sancțiuni contravenționale, dintre care 34 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de 6.100 lei.

Cadrele ISU Mehedinți au continuat verificările pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 și au desfășurat trei acțiuni, fiind vizate 8 obiective, dintre care: o piață, două piscine și cinci terase. În urma verificărilor, au fost aplicate două avertismente pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție (Covid-19), pompierii urmărind, totodată, și dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor. De asemenea, echipajele operative din cadrul Detașamentului Dr. Tr. Severin au asigurat 13 misiuni, dintre care opt pentru decontaminarea a 18 ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a două autospeciale, iar alte cinci pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale.

Poliția locală a desfășurat misiuni de verificare la 467 persoane din 341 locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea, a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport în comun, în urma cărora au fost sancționate cu avertisment 5 persoane în conformitate cu prevederile Legii 55/2020. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică, astăzi, 5 august 2020, este următoarea:
– 513 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,
– 822 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (11 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care:
– 131 persoane internate, din care 13 persoane internate la sectia ATI
– 102 persoane izolare la domiciliu asimptomatice,
– 36 persoane decedate.