COMUNICAT DE PRESĂ

Forțele de ordine au continuat desfășurarea de activități în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.

Astfel, în ultimele 24 de ore, polițiștii mehedințeni au verificat aproximativ 600 persoane și aproximativ 55 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităților de verificare au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, dintre care 2 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de 500 lei.

În ultimele 24 de ore, pompierii mehedințeni au efectuat 19 misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, 11 dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare și opt misiuni pentru transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale sau au fost plasate în izolare la domiciliu. Cele 11 misiuni de decontaminare au fost asigurate de echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin și au constat în decontaminarea a 19 ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a unei autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM).

Poliția Locală a desfășurat misiuni de verificare la 496 persoane din 369 locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic si biologic. De asemenea, a desfășurat măsuri de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport în comun. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică, astăzi, 4 august 2020, este următoarea:
– 650 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,
– 811 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (24 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care:
– 141 persoane internate, din care 14 persoane internate la sectia ATI
– 276 persoane izolare la domiciliu asimptomatice,
– 36 persoane decedate.

În ultimele 24 ore a fost înregistrat un deces, la o persoană de sex M, vârsta 56 ani. Persoana a fost internată și confirmată cu COVID-19 în data de 01.08.2020. În data de 02.08.2020 este declarat decesul (comorbidități: hipertensiune arterial grad II, diabet zaharat tip II).