COMUNICAT DE PRESĂ

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.

Astfel, în ultimele 24 de ore, polițiștii mehedințeni au verificat 645 de persoane și peste 70 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităților de verificare au fost aplicate 55 sancțiuni contravenționale, dintre care 36 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 15.600 lei.

Cadrele ISU Mehedinți au continuat verificările pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 și au desfășurat trei acțiuni, fiind vizate 7 obiective, dintre care: o piață, două piscine și patru terase. În urma verificărilor, au fost aplicate două avertismente pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție (Covid-19), pompierii urmărind, totodată, și dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor. De asemenea, echipajele operative din cadrul Detașamentului Dr. Tr. Severin au asigurat 13 misiuni, dintre care 7 pentru decontaminarea a 27 de ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a unei autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar șase pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale sau au fost plasate în carantină.

Poliția Locală a desfășurat misiuni de verificare, în sistem integrat, împreună cu Poliția municipiului cu privire la purtarea măștii de protecție în mijloacele de transport în comun. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică astăzi, 3 august 2020, este următoarea:
– 696 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,
– 787 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (16 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care:
– 136 persoane internate, din care 9 persoane internate la sectia ATI
– 268 persoane izolare la domiciliu asimptomatice,
– 35 persoane decedate.

În ultimele 24 ore a fost înregistrat un deces, la o persoană de sex M, vârsta 48 ani. Persoana a fost internată și confirmată cu COVID-19 în data de 14.07.2020. În data de 03.08.2020 este declarat decesul (comorbidități: fibrilație arterial cu aliură ventriculară medie în antecedente, cardiopatie dilatativă, etilism cronic, hepatopatie cronică).