COMUNICAT DE PRESĂ

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.

Astfel, în ultimele 24 de ore, poliţiştii mehedințeni au verificat peste 650 de persoane și aproximativ 100 de societăţi comerciale cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităţilor de verificare au fost aplicate 58 sancțiuni contraventionale dintre care 47 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală in valoarea de 12.000 lei.

Jandarmii au efectuat misiuni de verificare privind respectarea măsurilor în contextul infecției cu COVID-19 în mai multe locații, respectiv restaurante, parcuri, biserici, gări/autogări, vânzători ambulanți.

Cadrele ISU Mehedinți au continuat verificările pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 și au desfășurat trei acțiuni, fiind vizate 5 obiective, dintre care: o piață, două piscine și două terase. În urma verificărilor, au fost aplicate trei avertismente pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție (Covid-19), pompierii urmărind, totodată, și dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor. De asemenea, echipajele operative din cadrul Detașamentului Dr. Tr. Severin au asigurat 18 misiuni, dintre care 11 pentru decontaminarea a 29 de ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a unei autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar șapte pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale sau au fost plasate în carantină la domiciliu.

Poliția locală a verificat la 432 persoane din 317 locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea a desfășurat măsuri de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică, astăzi, 2 august 2020, este următoarea:
– 715 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,
– 771 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (25 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care:
– 126 persoane internate, din care 10 persoane internate la sectia ATI
– 278 persoane izolare la domiciliu asimptomatice,
– 34 persoane decedate.