COMUNICAT DE PRESĂ

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă. Astfel, în ultimele 24 de ore, poliţiştii mehedințeni au verificat peste 550 de persoane și aproximativ 60 de societăţi comerciale cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor.

În urma activităţilor de verificare au fost aplicate 23 sancțiuni contravenționale, dintre care 21 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoarea de 800 lei.
Jandarmii au efectuat misiuni de verificare privind respectarea măsurilor în contextul infecției cu COVID-19 în mai multe locații, respectiv restaurante, parcuri, biserici, gări/autogări, vânzători ambulanți.

Cadrele ISU Mehedinți au continuat verificările pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 și au desfășurat două acțiuni, fiind vizate 3 obiective: o piață, o piscină și o terasă. În urma verificărilor, au fost aplicate patru avertismente pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție (Covid-19), pompierii urmărind, totodată, și dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor. De asemenea, echipajele operative din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au asigurat 21 de misiuni, dintre care 13 pentru decontaminarea a 22 de ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a unei autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar alte opt pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale sau au fost plasate în carantină la domiciliu.

Poliția locală a verificat 398 persoane din 306 locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea, a desfășurat măsuri de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport, în urma cărora a fost sancționată cu avertisment 1 persoană în conformitate cu prevederile Legii 155/ 2020. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică, astăzi, 1 august 2020, este următoarea:
– 677 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,
– 746 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (22 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care:
– 120 persoane internate, din care 10 persoane internate la secția ATI
– 251 persoane izolare la domiciliu asimptomatice,
– 32 persoane decedate.