Comunicat de presă

■ În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 391 persoane se află în carantină (din care 45 persoane au intrat in carantina și 6 persoane au ieșit din carantina în ultimele 24 ore), iar 1.765 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 199 persoane au intrat in autoizolare la domiciliu și 179 persoane au ieșit din autoizolare la domiciliu în ultimele 24 ore )

■ În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale MAI din județul Mehedinți au desfășurat următoarele activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență:

■ 450 polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți au desfășurat peste 600 misiuni specifice în contextul prevenirii răspândirii COVID 19. Astfel, a fost verificat modul de respectare a măsurilor de izolare în cazul a peste 1800 de persoane și au fost verificați 22 de agenți economici cu privire la respectarea interdicțiilor, pe timpul Stării de Urgență. În acest context, polițiștii au aplicat 105 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în valoare de peste 270.000 lei. De la debutul epidemiei, polițiștii mehedințeni au aplicat 1024 sancțiuni contravenționale, în valoarea de aproximativ 2.500.000 lei.

■ 70 de patrule mixte ale Jandarmeriei cu Poliția au verificat 355 persoane aflate în izolare la domiciliu în 51 localități, iar 32 de jandarmi au constituit echipaje pentru însoțirea persoanelor către locațiile de carantină, menținerea ordinii publice la 6 locații de carantină. S-au aplicat 5 sancțiuni în valoare de 9.000 lei. În cadrul misiunilor au participat și 6 patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

■ Echipajul de Cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul ISU Mehedinți a efectuat patru misiuni de decontaminare. Pompierii mehedințeni au asigurat decontaminarea a două ambulanțe din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean, dar și a unei ambulanțe SMURD și a unei autospeciale de transport din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin.