COMUNICAT DE PRESĂ

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.

Astfel, în ultimele 24 de ore, poliţiştii mehedințeni au verificat peste 450 de persoane și aproximativ 60 de societăţi comerciale cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităţilor de verificare au fost aplicate 29 sancțiuni contravenționale, dintre care 20 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, valoarea totală fiind de 4.500 lei.

Cadrele ISU Mehedinți au continuat verificările pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 și au executat două acțiuni, fiind vizate 17 obiective, dintre care: două piețe agroalimentare, două piscine, 11 terase, precum și două spații comerciale. În urma verificărilor, au fost aplicate trei avertismente pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție (Covid-19), pompierii urmărind, totodată, și dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor. De asemenea, echipajele operative din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au asigurat 20 de misiuni, dintre care nouă pentru decontaminarea a 23 ambulanțe SMURD și SAJ, a unei autospeciale a IPJ, dar și a două clădiri, iar alte 11 pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale sau au fost plasate în carantină la domiciliu.

Poliția locală a făcut verificări la 337 persoane din 248 de locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea, a executat măsuri de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport, în urma cărora au fost sancționate cu avertisment 4 persoane în conformitate cu prevederile Legii 155/ 2020. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică astăzi, 30 iulie 2020, în județul Mehedinți, este următoarea:
– 614 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,
– 708 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (11 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care:
– 130 persoane internate, din care 11 persoane internate la sectia ATI
– 230 persoane izolare la domiciliu asimptomatice,
– 29 persoane decedate.