COMUNICAT DE PRESĂ

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.

Astfel, în ultimele 24 de ore, poliţiştii mehedințeni au verificat peste 600 de persoane și aproximativ 40 de societăţi comerciale cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor.În urma activităţilor de verificare au fost aplicate 16 sancțiuni contraventionale, dintre care 15 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, valoarea totală fiind de 2.500 lei.

Cadrele ISU Mehedinți au continuat verificările pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 și au executat trei acțiuni, fiind vizate 13 obiective, dintre care: o piață, două piscine, 9 terase și un restaurant. Pompierii au urmărit și dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor. De asemenea, trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Dr. Tr. Severin au asigurat cu o autospecială de transport personal și victime multiple (ATPVM) și două ambulanțe SMURD, 29 de misiuni pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale sau au fost plasate în carantină la domiciliu. Totodată, echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin a executat 13 misiuni pentru decontaminarea a 21 de ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a autospecialei de transport personal și victime multiple (ATPVM).

Poliția locală a făcut verificări la 356 persoane din 258 de locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea, a executat măsuri de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.