COMUNICAT DE PRESĂ

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, forțele de ordine au continuat acțiunile, cu efective mărite, în zonele aglomerate de pe raza județului Mehedinți, în centrele comerciale, piețele, târgurile, terasele, ștrandurile, cluburile în aer liber și zonele de promenadă.

Astfel, în ultimele 24 de ore, poliţiştii mehedințeni au verificat peste 270 de persoane și peste 40 de societăţi comerciale cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităţilor de verificare au fost aplicate 23 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Cadrele ISU Mehedinți au continuat verificările pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 și au executat o acțiune, fiind vizată o piață. Pompierii au urmărit și dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor.
De asemenea, echipajele operative din cadrul ISU Mehedinți au efectuat 46 de misiuni, 16 dintre acestea pentru decontaminarea a 29 de ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a autospecialei de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar 30 pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale sau au fost plasate în carantină la domiciliu.

Poliția locală a verificat 333 persoane din 241 locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea a desfășurat măsuri de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport, în urma cărora au fost sancționate cu avertisment 2 persoane în conformitate cu prevederile Legii 155/ 2020. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică, astăzi, 28 iulie 2020, este următoarea:
– 583 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,
– 680 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (71 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care:
– 141 persoane internate, din care 10 persoane internate la sectia ATI
– 132 persoane izolare la domiciliu asimptomatice,
– 27 persoane decedate.