COMUNICAT DE PRESĂ

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă. În cadrul activităților au participat peste 80 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, jandarmi, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului, care au urmărit respectarea regulilor de protecție sanitară, în contextul stării de alertă.

Astfel, în ultimele 24 de ore, poliţiştii mehedințeni au verificat peste 700 de persoane și peste 65 de societăţi comerciale cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor.
În urma activităţilor de verificare au fost aplicate 72 sancțiuni contraventionale dintre care 59 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoarea totală de 5.100 lei.

În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, cadrele ISU Mehedinți au desfășurat cinci acțiuni, fiind verificate 28 de obiective, dintre care: un târg, 3 piețe, 4 ștranduri/piscine, 4 benzinării, 7 terase și 9 comercianți. În urma verificărilor, au fost aplicate șapte avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (COVID-19), pompierii urmărind, totodată, dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor. De asemenea, echipajele operative din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au efectuat 26 de misiuni, 12 dintre acestea constând în decontaminarea a 24 de ambulanțe SMURD și SAJ, a unei autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM), dar și a cortului de la Secția de Boli Contagioase din municipiul Drobeta Turnu Severin, iar 14 pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale.

Poliția locală a făcut verificări la 207 persoane din 140 locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea, a executat măsuri de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.
Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică astăzi, 27 iulie 2020, în județul Mehedinți, este următoarea:
– 519 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,
– 609 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (10 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care:
– 152 persoane internate, din care 7 persoane internate la secția ATI
– 107 persoane izolare la domiciliu asimptomatice,
– 27 persoane decedate.

În ultimele 24 ore a fost înregistrat un deces, la o persoană de sex F, vârsta 53 ani. Persoana a fost internată și confirmată cu COVID-19 în data de 22.07.2020. În data de 27.07.2020 este declarat decesul (comorbidități: diabet zaharat tip II insulinonecesitant complicat, hipertensiune arterială grad III, cardiopatie hipertensivă, gastrită cu Helicobacter Pylori).

În legătură cu ultimul focar declarat la o societate din Drobeta Turnu Severin, au fost înregistrate până în prezent 172 cazuri de îmbolnăvire (0 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore). Precizăm că unitatea a fost închisă din data de 17.07.2020, încă de la primele 5 cazuri pozitive înregistrate. Direcția de Sănătate Publică Mehedinți a dispus măsura carantinării la domiciliu pentru toți angajații, pentru care nu au fost primite încă rezultatele testelor și familiile acestora. De asemenea, este dispusă măsura de carantină la domiciliu pentru toți contacții persoanelor pozitive.