COMUNICAT DE PRESĂ

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, forțele de ordine au continuat actiunile, cu efective mărite, în zonele aglomerate de pe raza județului Mehedinți, în centrele comerciale, piețele, târgurile, terasele, ștrandurile, cluburile în aer liber și zonele de promenadă.

În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, cadrele ISU Mehedinți au desfășurat patru acțiuni, fiind verificate 24 de obiective, dintre care: 3 piețe, 2 ștranduri/piscine, 3 terase și 16 comercianți.

În urma verificărilor, au fost aplicate șase avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (COVID-19), pompierii urmărind, totodată, dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor.

De asemenea, echipajele operative din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au efectuat 37 de misiuni, 13 dintre acestea constând în decontaminarea a 30 de ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a unei autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar 24 pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale.

Poliția locală a verificat 224 persoane din 151 locații cu privire la noile măsuri reglementate prin Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. De asemenea a desfășurat măsuri de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică, astăzi, 26 iulie 2020, este următoarea:
– 504 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,
– 599 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (68 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care:
– 145 persoane internate
– 87 persoane izolare la domiciliu asimptomatice,
– 26 persoane decedate.

În ultimele 24 ore a fost înregistrat un deces, la o persoană de sex F, vârsta 52 ani. Persoana a fost internată și confirmată cu COVID-19 în data de 24.07.2020. În data de 25.07.2020 este declarat decesul (comorbidități: insuficiență respiratorie cronică manifesta oxigenodependență, diabet zaharat tip II insulinonecesitant, hipertensiune arterială grad III, obezitate grad III).