COMUNICAT DE PRESĂ

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, forțele de ordine au continuat actiunile, cu efective mărite, în zonele aglomerate de pe raza județului Mehedinți, în centrele comerciale, piețele, târgurile, terasele, ștrandurile, cluburile în aer liber și zonele de promenadă.

În cadrul activităților au participat peste 140 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, jandarmi, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului, care au urmărit respectarea regulilor de protecție sanitară, în contextul stării de alertă.

Astfel, au fost verificați peste 60 de operatori economici cu privire la respectarea normelor legale impuse pe perioada stării de alertă.

În acest context, au fost aplicate 55 sancțiuni contravenționale, dintre care 11 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoarea totală de peste 15.500 lei.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Activități asemănătoare vor fi desfășurate în continuare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.
Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică, astăzi, 25 iulie 2020, este următoarea:
– 374 persoane se află în carantină la domiciliu/locația declarată,
– 531 persoane confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (82 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care:
– 147 persoane internate, din care 7 persoane internate ATI
– 48 persoane izolare la domiciliu,
– 25 persoane decedate.