COMUNICAT DE PRESĂ

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.

Astfel, în ultimele 24 de ore, poliţiştii mehedințeni au verificat peste 120 de persoane și peste 30 de societăţi comerciale cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor.
În urma activităţilor de verificare au fost aplicate 26 sancțiuni contraventionale dintre care 10 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare totală de 6.500 lei.

În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, cadrele ISU Mehedinți au desfășurat trei acțiuni, fiind verificate 11 obiective, dintre care: o piață, 4 ștranduri/piscine, 5 terase și un comerciant din zona adiacentă Pieței MEVA.
În urma verificărilor, au fost aplicate trei avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (COVID), pompierii urmărind, totodată, dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor.

De asemenea, echipajele operative din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au efectuat 20 misiuni, 10 dintre acestea constând în decontaminarea a 28 de ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a unei autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar 10 pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale.

Poliția locală a desfășurat misiuni de verificare, în sistem integrat, împreună cu Poliția municipiului cu privire la purtarea măștii de protecție în mijloacele de transport în comun, în urma cărora au fost sancționate 3 persoane cu avertisment conform Legii 55/2020. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.