COMUNICAT DE PRESĂ

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.

Poliţiştii mehedințeni au verificat peste 45 de societăţi comerciale cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităţilor de verificare au fost aplicate 26 sancțiuni contraventionale, dintre care 13 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoarea totală de 4.500 lei.

În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, cadrele ISU Mehedinți au desfășurat trei acțiuni, fiind verificate 22 de obiective, dintre care: o piață, două piscine, patru terase, dar și 15 comercianți din zona adiacentă Pieței Agroalimentare Crihala. În urma verificărilor, au fost aplicate patru avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (COVID-19), pompierii urmărind, totodată, dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor. De asemenea, echipajele operative din cadrul ISU Mehedinți au efectuat 15 misiuni, dintre care 9 acțiuni de decontaminare a 14 ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a unei autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar șase misiuni pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale.

Poliția Locală a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport în comun. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică, astăzi, 21 iulie 2020, este următoarea:
– 371 cazuri confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (15 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care 227 persoane externate, 20 persoane la domiciliu, 100 persoane internate și 24 persoane decedate.