COMUNICAT DE PRESĂ

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.

Astfel, în ultimele 24 de ore, poliţiştii mehedințeni au verificat peste 60 de societăţi comerciale cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităţilor de verificare au fost aplicate 27 sancțiuni contraventionale dintre care 17 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoarea totală de 3.550 lei.

În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, cadrele ISU Mehedinți au desfășurat două acțiuni, fiind verificate 12 terase. Totodată, echipajele operative din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au efectuat 10 misiuni, opt dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare a nouă ambulanțe SAJ și a unei autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar două pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale.

Poliția Locală a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport în comun. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică, astăzi, 21 iulie 2020, este următoarea:
-356 cazuri confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (21 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care 219 persoane externate, 31 persoane la domiciliu, 82 persoane internate și 24 persoane decedate.