COMUNICAT DE PRESĂ

■ În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 352 persoane se află în carantină (din care 7 persoane au intrat in carantina și 0 persoane au ieșit din carantina în ultimele 24 ore), iar 1.745 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 415 persoane au intrat in autoizolare la domiciliu și 342 persoane au ieșit din autoizolare la domiciliu in ultimele 24 ore )

■ În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale MAI din județul Mehedinți au desfășurat următoarele activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență:
■ La data de 31 martie a.c., peste 400 de polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți au participat la 420 de misiuni pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID 19. Astfel, polițiștii au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 1.500 de persoane. În urma acțiunilor desfășurate de polițiști, au fost aplicate 34 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în valoare de aproximativ 90.000 lei. Polițiștii au depistat un adolescent de 17 ani, care nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.500 de lei și a fost plasat în carantină instituționalizată.

■ 68 de patrule mixte ale Jandarmeriei cu Poliția au verificat 355 persoane aflate în izolare la domiciliu în 44 localități, iar 29 de jandarmi au constituit echipaje pentru însoțirea persoanelor către locațiile de carantină, menținerea ordinii publice la 6 locații de carantină. S-au aplicat 11 sancțiuni în valoare de 28.300 lei. În cadrul misiunilor au participat și 8 patrule mixte polițist – polițist de frontieră.

■ În ultimele 24 de ore, echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul ISU Mehedinți a efectuat trei misiuni de decontaminare. Pompierii mehedințeni au asigurat decontaminarea a două ambulanțe din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean, dar și a unei autospeciale din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin, după ce aceasta a efectuat transportul unei persoane care a părăsit locul de izolare.

■ Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 236 de locații, unde se află 319 persoane în izolare voluntară la domiciliu..
Atât pe timp de zi, cât și seara, în intervalul 19.00- 22.00, au fost desfășurate   misiuni de avertizare sonoră  a populației în apropierea centrelor comerciale cât și pe străzile din municipiu

■ Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.