COMUNICAT DE PRESĂ

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.

Astfel, în ultimele 24 de ore, poliţiştii mehedințeni au verificat peste 58 de societăţi comerciale cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor.În urma activităţilor de verificare au fost aplicate 29 de sancțiuni contraventionale, dintre care 18 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoarea totală de 7.000 lei.

Cadrele ISU Mehedinți au desfășurat trei acțiuni, fiind verificate 8 obiective, dintre care: 2 piețe, 2 ștranduri/piscine și 4 terase. În urma verificărilor, au fost aplicate patru avertismente, pompierii urmărind, totodată, dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor. De asemenea, echipajele operative din cadrul ISU Mehedinți au efectuat cinci acțiuni de decontaminare a 8 ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a unei autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM), asigurând și o misiune pentru preluarea și transportul a două persoane care au necesitat îngrijiri medicale.

Poliția Locală a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport în comun. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică astăzi 18.07.2020 este următoarea:
-323 cazuri confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (8 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care 195 persoane externate, 20 persoane la domiciliu, 84 persoane internate și 24 persoane decedate.