COMUNICAT DE PRESĂ

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.

Astfel, în ultimele 24 de ore, poliţiştii mehedințeni au verificat peste 55 de societăţi comerciale cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor. În urma activităţilor de verificare au fost aplicate 38 de sancțiuni contraventionale, dintre care 25 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoarea totală de 5.500 lei.

În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, cadrele ISU Mehedinți au desfășurat cinci acțiuni, fiind verificate 26 de obiective, dintre care: 2 piețe, 2 magazine și 22 de terase. În urma verificărilor, au fost aplicate două avertismente, pompierii urmărind, totodată, dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor. De asemenea, echipajele operative din cadrul ISU Mehedinți au efectuat nouă acțiuni de decontaminare a 11 ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a unei autospeciale de transport personal și victime multiple ATPVM), asigurând și patru misiuni de preluare și transport a unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale.

Poliția Locală a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport în comun, în urma cărora au fost sancționate două persoane cu avertisment conform Legii 55/ 2020. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică astăzi 16.07.2020 este următoarea:
-303 cazuri confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (12 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care 182 persoane externate, 13 persoane la domiciliu, 84 persoane internate și 24 persoane decedate. În ultimele 24 ore a fost înregistrat un deces. Este vorba de un bărbat, în vârstă de 69 ani. Persoana a fost confirmată cu COVID-19 în data de 04.07.2020, a refuzat internarea, iar în data de 07.07.2020 a fost internată cu simptomatologie specifică COVID-19. În data de 15.07.2020 este declarat decesul (comorbidități: insuficiență respiratorie cronică, insuficiență renală cronică std. V în hemodializă, insuficiență cardiac cls.III NYHA, hipertensiune arterial, stenoză arterial, diabet zaharat tip II).