COMUNICAT DE PRESĂ

🔴Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au desfășurat ample controale, pe raza județului Mehedinți, pentru respectarea regulilor de protecție sanitară, în contextul epidemiologic actual.

🔴Astfel, la data de 12 iulie a.c., peste 110 de efective au continuat verificările în zonele aglomerate de pe raza județului, centrele comerciale, piețele, târgurile, terasele, ștrandurile, cluburile în aer liber și zonele de promenadă.

🔵În cadrul acestor activități, în sistem integrat, au fost verificați peste 40 de operatori economici cu privire la respectarea normelor legale impuse pe perioada stării de alertă.

În acest context, au fost aplicate 39 de sancțiuni contravenționale, dintre care 7 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoarea totală de peste 16.500 lei.

🔺️Pompierii au desfășurat 11 acțiuni de control la două piețe, patru ștranduri și cinci terase. Totodată, aceștia au urmărit dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor. De asemenea, pompierii mehedințeni au efectuat șapte acțiuni de decontaminare a nouă ambulanțe SAJ și a unei autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM), dar și o misiune pentru preluarea si transportul a două persoane care au necesitat îngrijiri medicale.

⚠️Poliția Locală a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport în comun, în urma cărora a fost sancționată o persoană cu avertisment conform Legii 55/ 2020. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

Potrivit DSP Mehedinți, situația epidemiologică astăzi 13.07.2020 este următoarea:
-270 cazuri confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (7 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care 168 persoane externate, 10 persoane la domiciliu, 70 persoane internate și 22 persoane decedate.

În ultimele 24 ore au fost înregistrate două decese, la o femeie, în vârstă de 66 ani. A fost internată și confirmată cu COVID-19 în data de 12.07.2020 (comorbidități: diabet zaharat tip II insulin necesitant, polineuropatie diabetică, hipertensiune arterială grad II, cardiopatie venoasă cronică si insuficiență ischemică cronică) și la un bărbat, în vârstă de 87 ani, internat și confirmat cu COVID-19 în data de 12.07.2020 (comorbidități: neoplasm de prostate, metastaze ganglionare și osoase, anemie secundară formă severă, lacuranism secundar).