COMUNICAT DE PRESĂ

🔴Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au desfășurat ample controale, pe raza județului Mehedinți, pentru respectarea regulilor de protecție sanitară, în contextul epidemiologic actual.

Astfel, la data de 11 iulie a.c., peste 120 de efective au continuat verificările în zonele aglomerate de pe raza județului, centrele comerciale, piețele, târgurile, terasele, ștrandurile, cluburile în aer liber și zonele de promenadă.

🔺️În cadrul acestor activități, în sistem integrat, au fost verificați peste 45 de operatori economici cu privire la respectarea normelor legale impuse pe perioada stării de alertă.

🔵În acest context, au fost aplicate 40 sancțiuni contravenționale, dintre care 14 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoarea totală de peste 12.500 lei.

🔴Pompierii au desfășurat 10 acțiuni de control la două piețe, patru ștranduri și patru terase, unde au aplicat 6 avertismente. Totodată, aceștia au urmărit dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor. De asemenea, pompierii mehedințeni au efectuat șapte acțiuni de decontaminare a nouă ambulanțe SAJ și a unei autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM), dar și o misiune pentru preluarea si transportul a trei persoane care au necesitat îngrijiri medicale.

⚠️Poliția Locală a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport în comun. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.
Potrivit DSP Meehdinți, în județul Mehedinți situația epidemiologică este următoarea:
-263 cazuri confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei, din care 165 persoane externate, 9 persoane la domiciliu, 69 persoane internate și 20 persoane decedate.

Sănătatea și siguranța tuturor cetățenilor reprezintă o prioritate a instituțiilor publice cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice, astfel că acțiunile vor continua, zilnic, cu scopul de a conștientiza cetățenii cu privire la respectarea măsurilor de protecție împotriva infecției cu noul coronavirus.