COMUNICAT DE PRESĂ

🔴Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au desfășurat ample controale, pe raza județului Mehedinți, pentru respectarea regulilor de protecție sanitară, în contextul epidemiologic actual.

🔴Astfel, la data de 10 iulie a.c., peste 170 de efective au continuat verificările în zonele aglomerate de pe raza județului, centrele comerciale, piețele, târgurile, terasele, ștrandurile, cluburile în aer liber și zonele de promenadă.

🔴În cadrul acestor activități, în sistem integrat, au fost verificați peste 40 de operatori economici cu privire la respectarea normelor legale impuse pe perioada stării de alertă.

🔴În acest context, au fost aplicate 38 sancțiuni contravenționale, dintre care 13 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoarea totală de peste 16.000 lei.

🔴Cadrele ISU Mehedinți au desfășurat 30 de acțiuni de control la două piețe, patru ștranduri și 24 de terase, urmărind, totodată, dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor. De asemenea, pompierii mehedințeni au efectuat nouă acțiuni de decontaminare a 13 ambulanțe SAJ și a unei autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM) și au asigurat preluarea si transportul a două persoane care au necesitat îngrijiri medicale.

🔴Poliția Locală a desfășurat misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport în comun, în urma cărora au fost sancționate 2 persoane cu avertisment conform Legii 55/ 2020. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică si 2 echipaje de rutieră.

⚠️Acțiunile vor continua, zilnic, cu scopul de a conștientiza cetățenii cu privire la respectarea măsurilor de protecție împotriva infecției cu noul coronavirus.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, astăzi, 11.07.2020, ora 9.00, în județul Mehedinți situația epidemiologică este următoarea:
-256 cazuri confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (7 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care 162 persoane externate, 9 persoane la domiciliu, 65 persoane internate și 20 persoane decedate.

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.