COMUNICAT DE PRESĂ

■ În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 345 persoane se află în carantină (din care 33 persoane au intrat în carantină și 3 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 1.672 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 142 persoane au intrat in autoizolare la domiciliu și 159 persoane au ieșit din autoizolare la domiciliu in ultimele 24 ore ).

■ În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale MAI din județul Mehedinți au desfășurat următoarele activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență:

■310 polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți au participat la peste 350 misiuni pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID 19. Astfel, polițiștii au verificat modul de respectare a măsurilor de izolare în cazul a peste 1.000 de persoane și au verificat 42 de agenți economici cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de Urgență. Au fost aplicate 154 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației în valoare de peste 368.000 lei. De asemenea, 23 polițiști de frontieră de la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți au participat la misiunile de ordine publică din județ.

■ 54 patrule mixte ale Jandarmeriei cu Poliția au verificat 435 persoane aflate în izolare la domiciliu în 72 localități, iar 71 de jandarmi au constituit echipaje pentru însoțirea persoanelor către locațiile de carantină, menținerea ordinii publice la 5 locații de carantină. S-au aplicat 41 sancțiuni în valoare de 149.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței nr.3/2020 și o sancțiune de 200 lei la Legea 61/1991 republicată.

■ Echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul ISU Mehedinți a efectuat patru misiuni de decontaminare. Pompierii mehedințeni au asigurat decontaminarea a trei ambulanțe din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean, dar și a unei autospeciale din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin,

■ Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 165 de locații, unde se află 232 persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 7 echipaje de poliție locală, dintre care 4 echipaje de ordine publică și 3 echipaje de circulație rutieră. Polițiștii locali au aplicat 29 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea măsurilor impuse de Ordonanța Militară nr. 3/ 2020 în valoare de 20.300 lei.
Atât pe timp de zi, cât și seara, în intervalul 19.00- 22.00, au fost desfășurate   misiuni de avertizare sonoră  a populației în apropierea centrelor comerciale cât și pe străzile din municipiu

■ Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.