COMUNICAT DE PRESĂ

🔴Acțiunile pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, au continuat și la data 08 iulie a.c., când polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, jandarmi, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratelor Teritoriale de Muncă, Direcțiilor Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au fost angrenați în efectuarea de verificări, cu privire la respectarea regulilor de protecție sanitară, în contextul epidemiologic actual.

🔴Polițiștii au verificat peste 25 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă. De asemenea, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

🔴Pompierii au verificat zece societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în aceasta perioadă, aplicând un avertisment. Totodată, pompierii din cadrul ISU Mehedinți au efectuat șapte acțiuni de decontaminare a ambulanțelor SMURD și SAJ.

🔴Poliția locală a desfășurat următoarele misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport în comun, în urma cărora a fost sancționată 1 persoană cu avertisment conform Legii 55/ 2020. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

🔴În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, situația epidemiologică este următoarea:

-233 cazuri confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (6 cazuri de îmbolnăvire înregistrate în ultimele 24 ore), din care 154 persoane externate, 56 persoane internate, 3 persoane la domiciliu și 20 persoane decedate.