COMUNICAT DE PRESĂ

Acțiunile pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, au continuat și la data 07 iulie a.c., când polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, jandarmi, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratelor Teritoriale de Muncă, Direcțiilor Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au fost angrenați în efectuarea de verificări, cu privire la respectarea regulilor de protecție sanitară, în contextul epidemiologic actual.

În acest context, în ultimele 24 de ore, polițiștii au verificat peste 20 de societăți comerciale, cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă. De asemenea, polițiștii au aplicat 24 sancțiuni contravenționale.
Polițiștii au verificat peste 35 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă.

Pompierii mehedințeni au efectuat zece misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, șapte dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare a ambulanțelor și autospecialelor și trei de transport a persoanelor.

Poliția locală a desfășurat următoarele misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport în comun, în urma cărora au fost sancționate 2 persoane cu avertisment conform Legii 55/ 2020. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, situația epidemiologică este următoarea:
– 227 cazuri confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (9 cazuri înregistrate în ultimele 24 ore), din care 147 persoane externate, 58 persoane internate, 2 persoane la domiciliu și 20 persoane decedate.