COMUNICAT DE PRESĂ

🔴Acțiunile pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, au continuat și la data 06 iulie a.c., când polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, jandarmi, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratelor Teritoriale de Muncă, Direcțiilor Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au fost angrenați în efectuarea de verificări, cu privire la respectarea regulilor de protecție sanitară, în contextul epidemiologic actual.

🔴Polițiștii au verificat peste 35 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă.

🔴Pompierii mehedințeni au efectuat sase misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, cinci dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare a ambulanțelor SAJ și ATPVM și una de transport a cinci persoane confirmate.

🔴Poliția locală a desfășurat următoarele misiuni de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport în comun. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 8 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

🔴În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, situația epidemiologică este următoarea:

-218 cazuri confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (10 cazuri înregistrate în ultimele 24 ore), din care 144 persoane externate, 53 persoane internate, o persoană la domiciliu și 20 persoane decedate.