COMUNICAT DE PRESĂ

🔴Acțiunile pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, au continuat și la data 04 iunie a.c., când polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, jandarmi, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratelor Teritoriale de Muncă, Direcțiilor Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au fost angrenați în efectuarea de verificări, cu privire la respectarea regulilor de protecție sanitară, în contextul epidemiologic actual.

🔴Obiectivul acestor activități, cu efective mărite, în sistem integrat, a fost verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, de către agenții economici.

Au fost vizate zonele aglomerate de pe raza județului Mehedinți, centrele comerciale, piețele, târgurile, terasele, ștranduri, cluburi în aer liber și zonele de promenadă.

⚠️De asemenea, au fost efectuate verificări privind transportul intern și internațional de persoane atât rutier, cât și feroviar.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate peste 60 de societăți comerciale, pe raza județului Mehedinți. În acesta context, un operator economic a fost depistat că nu respectă măsurile de diminuare a riscului de transmitere a noului coronavirus, fiind sacționat contravențional cu amendă, în valoare de 2.000 lei.

🔴În ultimele 24 de ore, pompierii mehedințeni au efectuat sase misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, acestea constând în acțiuni de decontaminare a ambulanțelor SAJ.

În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, situația epidemiologică este următoarea:

-205 cazuri confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (4 cazuri înregistrate în ultimele 24 ore), din care 138 persoane vindecate, 47 persoane internate și 20 persoane decedate.