COMUNICAT DE PRESĂ

🔴Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

🔴Polițiștii mehedințeni au continuat acțiunile integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe timpul stării de alertă. În acest context, în ultimele 24 de ore, polițiștii au verificat peste 400 de persoane și peste 15 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă.

🔴Jandarmii au asigurat măsuri de ordine la două centre de carantină și au constituit un număr de 40 de patrule mixte polițiști-jandarmi.

🔴Pompierii mehedințeni au efectuat cinci misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, acestea constând în patru acțiuni de decontaminare a ambulanțelor SAJ si Smurd si o misiune de transport persoane.

🔴Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 108 locații, unde se află 168 de persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

🔴În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, situația epidemiologică este următoarea:
-882 persoane cu recomandare de autoizolare la domiciliu,
-201 cazuri confirmate cu COVID-19 de la începutul epidemiei (4 cazuri înregistrate în ultimele 24 ore), din care 137 persoane vindecate, 44 persoane internate și 20 persoane decedate.
Ultimul deces a fost înregistrat în data de 04.07.2020, la o femeie, vârsta 73 ani. A fost internată și confirmată cu COVID-19 în data de 17.06.2020. Comorbidități: sepsis sever/fasceită necrozantă coapsă stângă, AVC ischemic cu hemiplegie stânga, hipertensiune arterială grad II, aritmie exrasistolică, anemie secundară formă moderată,trombocitemie formă moderată, obezitate morbidă.