COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

Polițiștii au verificat peste 600 de persoane și 20 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă.

Jandarmii au asigurat măsuri de ordine la două centre de carantină și au constituit un număr de 36 de patrule mixte polițiști-jandarmi.

Pompierii mehedințeni au efectuat șase misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, acestea constând în acțiuni de decontaminare a ambulanțelor SAJ.

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 111 de locații, unde se află 178 persoane în izolare voluntară la domiciliu. De asemenea, polițiștii locali au întreprins măsuri de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport în comun. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 15 persoane se află în carantină instituționalizată (din care 0 persoane au intrat în carantină și 3 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 946 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 46 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 85 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).