COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

Polițiștii mehedințeni au continuat acțiunile integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe timpul stării de alertă. Astfel, în ultimele 24 de ore polițiștii au verificat peste 1.000 de persoane și aproximativ 20 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă .

Jandarmii au asigurat măsuri de ordine la două centre de carantină și au constituit un număr de 24 de patrule mixte polițiști-jandarmi.

Pompierii mehedințeni au efectuat patru misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, trei dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare a două ambulanțe SAJ și o ATPVM și o misiune pentru transportul unei familii care nu a respectat măsura izolării la domiciliu.

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 121 de locații, unde se află 192 persoane în izolare voluntară la domiciliu. Trei persoane (doi adulți și un minor) nu au fost găsite la domiciliu, motiv pentru care cei doi adulți au fost sancționați contravențional cu 1.000 lei fiecare , cele 3 persoane fiind carantinate instituțional. De asemenea, polițiștii locali au întreprins măsuri de verificare a purtării măștii de protecție în mijloacele de transport în comun, în urma cărora a fost sancționată 1 persoană conform prevederilor Legii 55/ 2020. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 7 echipaje de poliție locală, dintre care 5 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 18 persoane se află în carantină instituționalizată (din care 3 persoane au intrat în carantină și 2 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 985 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 52 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 144 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).