COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

Polițiștii mehedințeni au continuat acțiunile integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe timpul stării de alertă. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost verificate peste 700 de persoane și 10 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă.

Jandarmii au asigurat măsuri de ordine la două centre de carantină și au constituit un număr de 28 de patrule mixte polițiști-jandarmi.

Pompierii mehedințeni au efectuat patru misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, acestea constând în acțiuni de decontaminare a ambulanțelor SAJ.

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 114 de locații, unde se află 194 de persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 7 echipaje de poliție locală, dintre care 5 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 17 persoane se află în carantină (din care 0 persoane au intrat în carantină și 2 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 1.077 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 56 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 126 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).