COMUNICAT DE PRESĂ

🔴Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

🔴Polițiștii mehedințeni au continuat acțiunile integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe timpul stării de alertă. În acest context, în ultimele 24 de ore au fost verificate aproximativ 750 de persoane și 10 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă.

🔴27 de patrule mixte polițiști-jandarmi au avut misiunea de a verifica obligația persoanelor aflate în autoizolare sau carantinare, de a nu părăsi locația în care sunt plasate.

🔴Pompierii mehedințeni au efectuat trei misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, acestea constând în acțiuni de decontaminare a ambulanțelor.
Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 128 de locații, unde se află 224 de persoane în izolare voluntară la domiciliu.

🔴În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 7 echipaje de poliție locală, dintre care 5 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

🔴În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 19 persoane se află în carantină (din care 0 persoane au intrat în carantină și 0 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 1.147 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 46 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 143 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).