COMUNICAT DE PRESĂ

🔴Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

🔴Polițiștii mehedințeni au continuat acțiunile integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe timpul stării de alertă. În acest context, în ultimele 24 de ore au fost verificate peste 800 de persoane și peste 55 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă.

🔴Jandarmii au asigurat măsuri de ordine la două centre de carantină și au constituit un număr de 29 de patrule mixte polițiști-jandarmi.

🔴Pompierii mehedințeni au efectuat nouă misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, opt dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare și o misiune pentru transportul unei persoane care nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Cele opt misiuni de decontaminare au fost asigurate de echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin și au constat în decontaminarea a unei ambulanțe SMURD și șapte SAJ.

🔴Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 127 de locații, unde se află 219 persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 7 echipaje de poliție locală, dintre care 5 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

🔴În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 19 persoane se află în carantină instituționalizată (din care 0 persoane au intrat în carantină și 0 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 1.244 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 70 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 167 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).