COMUNICAT DE PPRESĂ

Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

Polițiștii au verificat peste 1.400 de persoane și 15 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă. De asemenea, a fost identificată o persoană care nu a respectat măsura izolării la domiciliu, fiind sancționată contravențional și plasată în carantină instituționalizată.

Jandarmii au asigurat măsuri de ordine la două centre de carantină și au constituit un număr de 24 de patrule mixte polițiști-jandarmi. În cooperare cu Poliția, jandarmii au constatat o infracțiune de lovire sau alte violențe.

Pompierii mehedințeni au efectuat cinci misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, trei dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare și două misiuni pentru transportul unor persoane, care nu au respectat măsura izolării la domiciliu și au fost plasate în carantină instituționalizată. Cele trei misiuni de decontaminare au fost asigurate de echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin și au constat în decontaminarea a patru ambulanțe SMURD și SAJ.

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 252 de locații, unde se află 398 de persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 18 persoane se află în carantină (din care 4 persoane au intrat în carantină și 3 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 2.300 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 91 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 89 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).