Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți întrunit în ședință extraordinară

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți s-a întrunit duminică, 23 februarie 2020, în sala mare a Prefecturii Mehedinți, în ședință extraordinară, având în vedere avertizarea meteorologică de COD PORTOCALIU și COD ROȘU, transmisă de Administrația Națională de Meteorologie.

În cadrul ședinței s-a aprobat activarea Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției începând cu data de 23 februarie 2020, ora 18:00, până la încetarea fenomenelor supuse avertizării, la sediul ISU Drobeta al județului Mehedinți.

Fenomenele vizate sunt, în zona montană, intensificări susținute ale vântului, temporar viscol și vizibilitate redusă.

În aceeași ședință, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți au luat în discuție identificarea și pregătirea spațiilor de primire a persoanelor potențial suspecte de Coronavirus, având în vedere că pe raza județului Mehedinți sunt deschise două puncte de trecere a frontierei.

Autorităţile de sănătate publică vor include persoanele care sosesc în România din localităţile afectate din regiunea Veneto şi din provincia Lodi/Lombardia sau care au călătorit în aceste localităţi în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în ţară în condiţii de carantină timp de 14 zile. Vor fi suplimentate măsurile de control şi prevenire a infecţiei cu noul coronavirus la punctele de frontieră terestre, maritime/ fluviale şi aeriene.