Campanie de screening pentru hepatita virală

Prefectul județului, Alin Isuf, a participat astăzi, alături de președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, la conferința de presă de lansare a celui mai amplu proiect de screening pentru depistarea hepatitelor virale din România, în județul Mehedinți.

Campania de testare se va derula pe o perioadă de șase luni începând cu luna mai a acestui an, prin intermediul celor 34 de cabinete de medicină de familie afiliate.

În cadrul conferinței, prefectul județului Mehedinți a mulțumit echipei de implementare a proiectului pentru faptul că județul nostru a fost selectat în vederea testării populației în cazul hepatitelor virale B/D și C și îndeamnă populația să se testeze.

Cabinetele medicilor de familie afiliați proiectului sunt în Drobeta Turnu Severin, Orșova, Vânju Mare, Baia de Aramă, Hinova, Corcova, Bala, Jiana, Oprișor, Șimian, Husnicioara, Broșteni, Corlățel, Punghina, Șișești, Gârla Mare, Căzănești, Eșelnița, Gogoșu, Salcia, Cujmir, Devesel, Pristol. Acestor cabinete se pot adresa și cetățeni din alte comune, nu doar cei aflați pe lista medicilor de familie afiliați.

Depistată în stadiu incipient, boala poate avea un grad de vindecare de 100%, iar pacientul poate avea o viață normală după doar câteva săptămâni.